Saturday, September 6, 2008

Cup Cakes with Milk



Cup cakes with Milk
Sumber: Cikgu Noraini

Bahan-bahan:
250 gm mentega, dilembutkan
250 gm gula kastor
3 biji telur A
330 gm tepung kek
1 sudu besar serbuk penaik
150 ml susu segar/uht
sedikit garam
1 sudu teh esen vanila

Cara Membuatnya:
1. Sediakan tin pembakar mufin. Lapikkan cawan kertas.

2. Pukul mentega, gula, garam dan esen vanila hingga gebu dan putih.

3. Masukkan telur sebiji demi sebiji dan pukul sebati.

4. Masukkan tepung sedikit demi sedikit berselang-seli dengan air susu. Gaul sebati.

5. Sudukan ke dalam cawan kertas dan bakar selama 20 minit hingga masak pada suhu 190 darjah celcius.

6. Setelah kek sejuk, bolehlah dihias dengan aising.