Sumber: Mamaleza
Hah ini kerja shortcut. Malas nak buat pastry, main bedal jer pakai kulit prata jenis tipis. Satu paket ada 5 keping prata. Saya gunakan KAWAN brand.
Hah ini kerja shortcut. Malas nak buat pastry, main bedal jer pakai kulit prata jenis tipis. Satu paket ada 5 keping prata. Saya gunakan KAWAN brand.
1 paket dapat lah 10 puff sardin sebab 1 keping saya bagi 2. Intinya senang jer, 1 tin sardin, potong bawang besar sebanyak yang suka, cili merah, hijau atau cili padi, suka hati lah. Tambahkan mayonaise dan gaul. Da jadi inti pun. Tak perlu masak atas api, biar bawang dan cili crunchy. Masukkan inti ditengah kulit prata dan lipat ketengah. Hujungnya anda lekatkan dengan putih telur. Walah.... dah siap pun puff sardin instant bentuk tiga segi. Sapukan sadikit telur kuning dipermukaan. Jangan sapu kuning telur dikeliling puff, nanti melekat kat dulang pembakar. Masuk dalam oven dan bakar dgn suhu 180 sampai kuning.
Kalau nak isi sosej, sama jer. 1 keping potong 2. Gulung saja sosej tu dan di hujung lekatkan putih telur agar dia tidak ternganga bila dibakar.
Ringkas dan mengenyangkan.