Tuesday, September 16, 2008

Biskut Semperit

Bahan-bahannya:
3 biji telur
2 biji telur - diambil putih telur
250 gm tepung gandum
350 gm mentega
250 gm tepung jagung
450 gm gula halus
Sedikit susu pekat,vanilla dan serbuk penaik

Bahan hiasan:
Ikut cita rasa anda: ceri merah atau hijau

Cara membuatnya:
Tepung jagung dan tepung gandum di gaul bersama.
Pukul telur dan gula hingga kembang.
Kemudian putar pula mentega sampai berkrim.
Masukkan tepung bersama susu pekat, vanila, serbuk penaik dan telur yang telah dipukul tadi.
Gaul dan uli hingga menjadi doh yang lembut.
Gunakan acuan biskut semperit untuk menekan doh menjadi bentuk bunga ke dalam loyang pembakar.
Hias dengan ceri.
Bakar pada suhu 150 Celcius selama 20 minit.